Ένα νέο ορόσημο για την Linglong – Εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών στην Σερβία.

Σερβία – Στις 23 Αυγούστου 2018, η Shandong Linglong Tire Co., Ltd. υπέγραψε μνημόνιο επένδυσης με τον κ. Goran Knežević, Σέρβο υπουργό Οικονομίας, στη Σερβία. Ο κος. Vučić, πρωθυπουργός της Σερβίας, και ο κος. Li Manchang, πρεσβευτής της Κίνας στη Σερβία, παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής. Το εργοστάσιο στη Σερβία θα είναι η δεύτερη υπερπόντια παραγωγική μονάδα και θα κατασκευαστεί στο περιοχή Zrenjanin. Το έργο περιλαμβάνει μια επένδυση ύψους 994,41 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, με την αναμενόμενη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα να φτάνει τα 13,62 εκατομμύρια ελαστικά.

Η Σερβία η οποία διαθέτει εξαιρετικά πλεονεκτήματα στο επενδυτικό περιβάλλον είναι η πρώτη χώρα στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη που έχει καθιερώσει μια στρατηγική συνεργασία με την Κίνα. Το έργο στη Σερβία θα βοηθήσει την Linglong να επεκτείνει την διείσδυσή της στην Ευρωπαϊκή  αγορά, να ενισχύσει τη διεθνή της ανταγωνιστικότητα, να αυξήσει αποτελεσματικά το μερίδιό της στην αγορά και να αποφύγει εμπορικούς φραγμούς.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας του ότι υπάρχουν πολλοί διάσημοι κατασκευαστές αυτοκινήτων και διανομείς λιανικής στις γειτονικές χώρες της Σερβίας, με την νέα παραγωγική μονάδα το κόστος μεταφοράς θα μειωθεί σημαντικά. Με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ των Linglong &  Volkswagen, με το νέο εργοστάσιο ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων στην ευρωπαϊκή μονάδα της Volkswagen θα μειωθεί σημαντικά και παράλληλα θα βοηθήσει περαιτέρω στην γενικότερη πολιτική της μάρκας για πρώτες τοποθετήσεις σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον Ευρωπαϊκό χώρο.